OVER FLORIS
De Floris Groep is een familiebedrijf dat in 1917 werd opgericht door Cees Floris uit Wormer. Floris begon met het verhandelen van restmaterialen bij het turfsteken en het aanleveren van materiaal en is door de jaren heen uitgegroeid tot de Floris Groep, met hieronder de werkmaatschappijen:
Floris Groep
HISTORIE
De Floris Groep, één grote familie

De oprichter van wat nu de Floris Groep is, was Cees Floris. Hij is in 1917 met het bedrijf gestart. Hij werkte kort bij Wessanen als losse arbeider, maar werd al snel turfsteker in de Woudpolder. Bij turfsteken komen ook andere materialen vrij, zoals grond of aarde. Die voerde hij af voor de aanleg van tuinen en wegen. Zo is het begonnen".

Grootvader Floris zag kansen in de grondhandel en breidde zijn dienstverlening geleidelijk aan uit met de handel in stenen. Die werden per schip aangevoerd vanaf steenfabrieken. De vraag naar grond, stenen en zand werd na de oorlog tijdens de wederopbouw ook in de Zaanstreek steeds groter. Floris ging ook het transport ervan verzorgen. Toen de huizenbouw ook een vlucht nam werden ook andere bouwmaterialen toegevoegd en werd Floris "Bouwmaterialenhandel en Transportbedrijf". Heden ten dage bestaat de Floris Groep uit een groothandel in Bouwmaterialen, een Infra-tak (Grond,- weg- en waterbouw), 2 keukenzaken en is Floris mede-eigenaar van een funderingsbedrijf, een ingenieursbureau en een bedrijf in gevelbekleding.

De ‘Florisdynastie’ is nogal omvangrijk. Cees Floris (1e generatie) had, naar goed katholiek gebruik, een groot gezin van acht kinderen, van wie zes zonen en twee dochters. Die tweede generatie hielp mee aan de uitbreiding van het bedrijf. Jaap Floris was de oudste en kwam op 17-jarige leeftijd in het bedrijf. Op zijn beurt kreeg Jaap ook 8 kinderen, waaronder ook 6 zonen. En zo groeide het aantal broers, zussen, neven en nichten onstuimig. Tussen 1980 en 1990 werkten er wel zo’n 22 mensen in het bedrijf die ‘Floris’ als achternaam hadden.

‘Ruzie komt in de beste families voor’ luidt een gezegde. Hoe zit dat met de familie Floris? "We hebben allemaal goed overleg met elkaar". "Kijk, toen de familie groeide en groeide, ontstond natuurlijk ook een omvangrijk aantal aandeelhouders. Dat werkte in de praktijk niet altijd even goed en daarom hebben we de bedrijfsstructuur vereenvoudigd". Gerben Floris, Cock Sierhuis en Bob Floris zijn DGA van de Floris Groep. Maar de familiebanden zijn uitstekend en we gaan, ook in het bedrijf, goed met elkaar om. Dankzij de inzet van al die generaties familieleden, is het bedrijf geworden tot wat het nu is, een gezond bedrijf in de bouwwereld".
Floris maakt gebruik van functionele-, analytische- en tracking-cookies om de website te verbeteren.